© 2015 Josefine Widberg

Arkitektur- rum v.36 och v.37 lektionen

Idag har vi besökt Olof Palmesplats vid folkteatern. Jag har analyserat om rörelsen på platsen och vilka ”små rum” det finns. Hur människor rör sig igenom platsen och hur den används.

Det var inte mycket människor där just nu p.g.a. tiden och vädret. Det är många människor som rör sig igenom platsen för att ta sig från punkt A till Punkt B. Vid Olof Palmesplats finns ett swedbank kontor, nordic wellness gym och ett café/resturang. Platsen är som gjord att bara passera förbi eller göra ärende vid. Det finns inte mycket liv på plats utan är rätt tråkig med dess former och begränsad växtlighet. Platsen är väldigt stressande, med människor som har bråttom och trafiken som åker förbi väldigt tät inpå platsen.

Vad jag vill göra är att jag vill ta bort trafiken utan för platsen med en mur som kommer dämpa ljudet för bilar. Använda mer växtlighet i form av häckar, växter och blommor.  Göra fasta sittplaster runt ett träd och istället gör en studsmatta vill jag ha några stycken runda och runt dem vill jag använda riktig gräs och fixa riktiga rabatter.

Våra rum i bubblor

Våra rum i bubblor